Prosciutto di Parma
Vår parmaskinka, är ursprungsmärkt (DOP) och tillverkas av Fiorucci i norra Italien. Ursprungsmärkningen innebär att grisarna är födda och uppfödda i de 10 godkända områdena i centrala och norra Italien. En ursprungsmärkt Prosciutto di Parma innehåller inga tillsatta konserveringsmedel. Skinkorna lufttorkas i 16-18 månader, smaken är intensiv, nötig och lite söt.
Nduja
En klassprodukt som är typisk för staden Spilinga. Härligt fläskkött med chili som är bredbar. Den ursprungligen kalabriska Ndujan är en stark, mjuk och bredbar salami. Den lysande röda färgen kommer naturligt från den torkade röda chilipepparn. Öm och välsmakande så passar den ytterst bra på pizza, i pastarätter, på mackan eller som en enkel aptitretare.
Guanciale
Lufttorkad griskind med italienskt ursprung, särskilt Umbrien och Lazio. Griskinden behandlas med salt, socker och en kryddblandning i samband med beredningen. Guanciale används ofta på samma sätt som pancetta. Traditionellt används guanciale i pastarätten pasta alla carbonara, ofta då med spagetti. Denna delikatess kan ses som en lyxig variant av lufttorkad bacon/pancetta och är en läckerhet som är svår att finna i ordinarie livsmedelsbutiker i norra Europa.